Poniedziałek
29/05/2023
Śniadanie
1. Jajecznica z szynką i pieczarkami, warzywa, szczypiorek i chleb orkiszowy
2. Owsianka jagodowo- borówkowa, mus bananowy, granola czekoladowaDrugie śniadanie
1. Croissant porzeczkowy, twarożek straciatella
2. Zupa krem z pieczarek z kruszonym twarogiem wędzonym i mini pieczarkamiObiad
1. Medaliony buraczane z kaszą jęczmienną i kolendrą, dip czosnkowo-ziołowy, cząstki pieczonego batata, surówka z białej kapusty marchewki i jabłka z żurawiną
2. Filet z kurczaka w sosie szpinakowym podany na risotto z suszonymi pomidorami i sałatką z kapusty pekińskiej z warzywamiPodwieczorek
1. Crumble z kruszonką migdałową i granatem
2. Czekoladowa kostka z kremem wiśniowym, sosem czekoladowym i wiórkami białej czekoladyKolacja
1. Sałatka z serem podpuszczkowym, żurawiną, arbuzem, pomidorkami cherry i czerwoną cebulą z pestkami dyni i winegretem musztardowo-miodowym
2. Sałatka ryżowa z tuńczykiem, ogórkiem, selerem naciowym, kukurydzą, groszkiem i koperkiem, podana z bułeczką musli